Falkenbergs matdagar

Välkommen till årets härligaste matfest!

Äntligen är det dags för Falkenbergs Matdagar att komma tillbaka till sina rötter i årets tappning Local Street Fest. Mingla dig fram bland pop-up restauranger och foodtrucks eller slå dig ner på uteserveringarna och låt smaklökarna dansa. Strosa på vår matmarknad med nyskördade råvaror och smarriga delikatesser. Underhållning och aktiviteter bjuder vi också på i dagarna två. Kom och njut av musiken, myllret och maten!

detta händer på falkenbergs matdagar

Den som väntar på något gott väntar alltid lite längre än den vill, men redan nu kan vi avslöja lite av allt som kommer hända på Falkenbergs Matdagar innan vi släpper hela programmet.

Falkenberg Matdagar blir en Local street fest
Efter pandemi-åren längtar alla efter en härlig matfestival i centrum igen – och det tänker vi bjuda på. Det planeras nu för fullt och det kommer bli en hel del nyheter jämfört med tidigare år. Vi tror att det kommer bli bättre än någonsin!

Mer plats för mer mat
Matdagarna har tidigare varit koncentrerat till Rådhustorget och Nygatan. I år kommer festligheterna spridas ut på fler platser i stan. Förhoppningen med det nya upplägget är att det kommer bli mindre trängsel och mindre köer. Krogarna kommer vara en stor del av evenemanget och på uteserveringarna kommer det hända en massa skoj. Vi kommer även duka upp längs Ågatan och i Hwitans trädgård. Räkna med foodtrucks och pop-up restauranger. På Rådhustorget kommer Skaffeributiken slå upp sina portar till en dignande matmarknad där du kan handla med dig allt det goda hem. Här kommer också serveras mat från olika aktörer och det ordnas med roliga aktiviteter för både stora och små.

Gott käk och läskande dryck
Nytt för i år är att alla aktörer kommer erbjuda mindre smakportioner så att du kan hinna med många olika smakupplevelser. Bryggerier och destillerier kommer finnas hos krogarna och ha en speciell vinlista där de erbjuder mindre glas av öl, vin och övriga alkoholhaltiga drycker så att du kan ”vinvandra” och prova olika sorter.

Njut av den goa stämningen
Räkna även med en vackert dekorerad stad och musik på gator och torg. På kvällen kan musikanterna inta någon av scenerna för en längre spelning. Så ta dina bekvämaste skor och ge dig ut på en folkfestlig matvandring i centrum den 2-3 september!

Program 2022
Vi kockar just nu ihop ett utförligt program som kommer presenteras här inom kort! 

Följ gärna Falkenbergs Matdagar på Instagram och Facebook. Använd vår hashtag #falkenbergsmatdagar så vi kan hitta era bilder.

Senaste nytt

Håll dig uppdaterad om det som händer i Falkenbergs Skafferi